Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Rolf Nilsson

07 SEP 2008 00:00
I augusti 2008 avled Rolf Nilsson, OK Hiernes genom tiderna framgångsrikaste orienterare.
  • Skapad: 07 SEP 2008 00:00

Rolfs orienteringsintresse väcktes redan i unga år och Rolf var med i tävlingssammanhang redan som junior, då representerade Koppoms IK innan OK Hierne bildades. Koppoms IK hade under 1940-talet en livaktig orienteringssektion under ledning av Rune Nilsson, sedermera Skönnbrink.

Rolfs skogliga intresse ledde in till anställning som skogsförman vid Billerud och flytten gick till Segmon där Rolf utövade sitt orienteringsintresse i OK Älgen. Efter arbetsflytt till Årjäng under 1970-talet kom Rolf åter till OK Hierne och ett framgångsrikt orienteringstävlande i många år.

Rolf var en energisk orienterare och tävlade praktiskt taget varje helg under orienteringssäsongen både inom vårt distrik och såväl i våra södra granndistrikt Dalsland och Bohuslän samt i de norska orienteringsklubbarnas arrangemang såväl i gränstrakterna som i Oslo och Hamardistrikten och ofta med tätplaceringar i tävlingarna. Rolf deltog i 20-talet O-Ringenarrangemang för vår klubb vilket ledde till tävlande i de flesta svenska landskapen. Vidare gick Rolfs löparresor uti världen med deltagande i veteran-VM i bl a Californien (USA), Australien, Nya Zeeland och ön Hobart m fl länder.

Rolf med sin rutin var även en duktig banläggare och utnyttjades som banläggare vid många av våra tävlingsarrangemang som DM-tävlingar och våra tidigare 2-dagarstävlingar. Orienteringssporten ledde även till några DM-medaljer samt ett DM-guld i budkalve 1989 med sina årsgamla orienteringskamrater.

Skribent: Willy Nilsson

Om OK Hierne

Vi är klubben som ingen vet varifrån vi kommer och med namnet som ingen kan uttala? Inte alls. Vi kommer från Koppom i västra Värmland, och Hierne uttalas "Järne". Vi har funnits sedan 1948.

 

Postadress:
OK Hierne - Orientering
Andreas Blomgren, Solberga Nolarstuga 1
67398 Koppom

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info